2012. december 13., csütörtök

Fagyok

A takarítók éjszakára kikapcsolták a fűtést és a terem valóságos jégveremmé vált. "Tundra éghajlat uralkodik", hogy egy osztálytársam szavait idézzem.
John Locke nekem mindig is Locke marad,  ilyen szépen, fonetikusan, nem pedig "Lák". Filozófia óra, igen, eltaláltad. A tabula rasa-s fickó.  Az ember elméje születésekor nem tartalmaz semmiféle veleszületett ideát (tudást). Minden ismeretünk a környezetünkből, nevelésből és tanulásból származik. Nyilván ez a leegyszerűsített definíció, számunkra kitalálva. Szóval írni kellett a pillanatról, hogy demonstráljuk az elméletet.
Ez az "üljünk az irodalom füzetre" egész jó kis ötlet volt. Melegebb, mint a szék. Eszembe se jut, hogy megbecsteleníteném, vagyis hát mégis, mert leírtam. Csak feláldozom az egészség oltárán. Ilyen kifejezés nincs. Vagyis, már van.
Vajon mi volt tegnap a "Tiltakozás a keretszámcsökkentés ellen" című hallgatói fórumon? Furcsa hallani, hogy lázadozik az egész ország. Bár részemről  így is sikerült  azt a kurzust kiválasztani, amire alapvetően kevés helyet hirdetnek, mert kevéssé fontos itthon. Talán, sőt biztos, én vagyok a meglehetősen romantikus lelkületű, de úgy érzem ez most tényleg valami fontos! Ahogy a diákok jelszavakat skandálnak, épületeket foglalnak el, és transzparensekkel vonulnak az utcára, hogy hallassák a hangjukat.
Szóval már a 7. hét tájékán meg van minden szervünk, tehát már születés előtt is tapasztalunk dolgokat. Ez felveti az abortusz jogosságával kapcsolatos kérdést. Rettentes tett megölni egy pici, ártatlan, védtelen lényt, ráadásul egy emberi életet kioltani.
- De még mindig jobb, mintha úgy szüli meg, hogy tudja, hogy nem lesz képes felnevelni...
Jó jó, de akkor is. Bár csak ne lennék ilyen szociálisan érzékeny. Néha a lelkem is lehetne fagyos, mint a hó odakint. Nem lenne szabad ilyen provokáló témákat az internetre felraknom.
Félre a filozófiát, a tüntetést, biológiát. Holnap nyelvtan dolgozat. Az írásbeli hozzászólás szabályai... Igen, nálam így néz ki egy filozófia óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése